Ultimele stiri

Verde pentru Biciclete declară 2014 Anul Bicicletei, la Timișoara. Ce acțiuni au loc pentru a susține această idee

biciclisti

Campania “Verde pentru Biciclete” sărbătorește într-un mod special șase ani de la înființare. Tocmai pentru că în orașul de pe Bega se află cea mai mare comunitate de bicicliști din România, nu mai puțin de 14.000 de timișoreni au numere verzi, 2014 a fost declarat Anul Bicicletei.

“Motivele care stau la baza afirmației noastre sunt numeroase: de la sănătatea proprie la cea a orașului, de la lucrările de reamenajare la economisirea de timp și bani, de la tendința de a face mai multă mișcare la life-style”, spune Romina, Faur, coordonatorul “Verde pentru Biciclete”.

Proiectele și acțiunile care vin să susțină această idee sunt: o campanie online de conștientizare și educare, cu accent pe regulile de circulație în traffic, în perioada 17 martie – 17 iunie; Pedalarea de Primăvară – 6 aprilie; Business pe bicicletă – 22 iunie; Cochete de biciclete – 24 iunie; Ture cicliste bănățene și proiecții de filme pe tematică ciclistă – iunie – august; Cupa Arsenal Park – 3 august; Concurs foto “Bicicliști în Timișoara” – septembrie; Numărătoarea de Toamnă – octombrie.

Campania “Verde pentru Biciclete” este prima inițiativă din Timișoara care încurajează adaptarea mersului pe bicicletă ca și alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraș. Scopul este de a atrage atenția asupra importanței și beneficiilor mersului pe bicicletă, de a evidenția faptul că există bicicliști pe străzile orașului și de a atrage sprijinul autorităților locale pentru construirea mai multor piste pentru biciclete.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*