Ultimele stiri

„Verde pentru Biciclete” nu este de acord cu interzicerea plimbării pe două roţi prin centrul Timişoarei. Care este motivul

numaratoarea de toamna

Bicicliştii din Timişoara sunt foc şi pară pe primarul Nicolae Robu, după ce acesta a anunţat, pe Facebook, că iubitorii mersului pe două roţi nu mai au voie să se plimbe prin centrul istoric al oraşului la orice oră şi în orice anotimp, nu doar în anumite intervale orare, aşa cum era prevăzut înainte.

Dacă o parte din biciclişti de pregătesc pentru o acţiune de protest în centrul Timişoarei, coordonatorii mişcării pentru pedalare „Verde pentru Biciclete” anunţă că nici ei nu sunt de acord cu decizia municipalităţii.

„Nu se justifică această restricţie. Ne dorim în continuare să existe o comunicare pozitivă şi frumoasă cu Primăria Timişoara, dar ideea e că trebuie respectate nişte drepturi ale bicicliştilor. Am sperat că este doar o decizie de moment. Dacă nu, vom începe discuţiile aferente. Este trist că nu se încurajează mersul pe bicicletă”, a afirmat, astăzi, Romina Faur, coordonator „Verde pentru Biciclete”.

Pentru a arăta cât de mulţi biciclişti timişoreni sunt în oraş, „Verde pentru Biciclete” îi invită să participe la pedalarea „Numărătoarea de Toamnă”. Acţiunea are loc duminică, 4 octombrie, plecarea pe traseu fiind de la ora 11.00 din parcarea Timco de pe strada Circumvalaţiunii.

„Pe măsură ce timişorenii adoptă un stil de viaţă modern şi sănătos, dorit a fi la standarde europene, Timişoara a dat cea mai puternică comunitate de biciclişti din ţară. Iar mesajul „Luminează oraşul prin tine”, cu care ne prezentăm candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană constituie o provocare şi un îndemn la progres”, transmit organizatorii.

Prin urmare, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 va fi prezentă la eveniment, pe strada pietonală Mărăşeşti, unde va amenaja un stand. După ce vor parcurge un traseu prin oraş, la final, participanţii vor poposi în Piaţa Victoriei, unde se vor plimba pe lângă biciclete, pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că nu sunt de acord cu interzicerea bicicliştilor în centrul istoric. Apoi, bicicliştii vor rămâne pe strada Mărăşeşti, unde vor ilumina la propriu becuri prin pedalare.

Vă reamintim că Timişoara îşi depune dosarul de candidatură pentru titlul de capitală culturală europeană în data de 10 octombrie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*