Ultimele stiri

Veste bună pentru șoferi! Traficul de coșmar din zona pasajului Jiul ar putea fi evitat în viitorul apropiat

pasajul jiul

Veste incredibilă pentru șoferi! În drum spre mall, de exemplu, traficul bară la bară din zona pasajului Jiul ar putea fi evitat în viitorul apropiat. Motivul? Primăria Timișoara cere undă verde de la CFR să amenajeze o trecere peste calea ferată din zona Solventul.

Așa, municipalitatea speră să fluidizeze traficul atât în zona pasajului Jiul, cât și în cea a zonei centrale a orașului. În acest sens, a fost făcut deja și primul demers, primarul Nicolae Robu cerându-le celor de la CFR acceptul unei astfel de lucrări.

“Am dat dispoziții să se poarte discuții cu cei de la CFR pentru deschiderea traficului peste calea ferată din zona Solventul. Asta ar asigura o legătură nouă cu axa sud-nord peste calea ferata. Lucrarea se poate face foarte repede, va dura mai puțin de un an”, a explicat Nicolae Robu.

Soluția găsită vine după ce municipalitatea a realizat că nu-i permite încă să construiască un pod peste calea ferată din zona Solventul, așa că singura modalitate ar fi cea a asigurării trecerii autovehiculelor peste calea ferată prin intermediul unei treceri cu bariere. Costurile n-ar fi foarte ridicate, spune primarul Nicolae Robu, iar ideea este susținută și de consilierul local PDL, Ștefan Sandu care spune că “soluția cea mai la îndemână pentru descongestionarea pasajului Jiul și a zonei centrale ( inclusiv intersecția Piața 700) este deschiderea unei treceri cu bariera în zona Solventul. Mă bucur că astăzi aceasta soluție simplă, ieftină, la îndemână, dar cu beneficii importante, a devenit o prioritate ți pentru Primăria Timișoara. Sper ca CFR infrastructură să realizeze importanța acestei treceri și să-și dea tot sprijinul pentru a fi pusă cât mai curând în practică. Bineînțeles, trebuie avută acum în vedere și rezolvarea traficului pe Bogdăneștilor!”.

 

1 Commentariu pe Veste bună pentru șoferi! Traficul de coșmar din zona pasajului Jiul ar putea fi evitat în viitorul apropiat

  1. Avind in vedere circulatia feroviara din zona solventu,parerea mea E ca,pasaju peste calea ferata va fi util doar in proportie de 10%,Ori eu cred ca,mergem pe premiza,”LUCRULUI BINE FACUT”trebuie sa avem in vedere ca,investitia sa fie utila macar 50%,chiar daca cfr va permite acest lucru,pe ei n_o sa_i intereseze timpul cit bariera va sta ridicata pt.traficul rutier,cfr va face treaba si se va ramime cu investitia,in concluzie,daca nu se poate face pod peste calea ferata,trecerea cu bariera nu_si are rostu,circulatia e prea intensa si nimeni nu va sta la bariera o ora pt.a trece calea ferata!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*