Ultimele stiri

Vești bune! Proiectul de management al traficului are undă verde

management trafic

Undă verde și pentru ultimul proiect cu finanțare europeană pe care Primăria Timișoara îl are în implementare! Municipalitatea a primit câștig de cauză în lupta cu firma UTI, cea care a contestat decizia de la ultima licitație a proiectului de management al traficului.

Deşi au pierdut licitaţia, cei de la UTI au depus contestaţie, iar Timişoara risca să piardă finanţarea europeană pe motiv că nu va avea suficient timp de implementare. Acum, însă, Primăria Timişoara se poate apuca de treabă căci a primit câștig de cauză în lupta cu firma respectivă.

“S-a dovedit încă o dată, că la Primăria Timişoara, toate licitaţiile sunt corecte, în perfectă legalitate! S-a mai dovedit, de asemenea, încă o data, că la Curtea de Apel Timişoara se judecă corect, dar, totodată, din păcate, că CNSC este guvernat de alte principii decât cele care ar trebui să-i stea drept călăuză! Deci, putem începe, de-acum, şi implementarea ultimului proiect pentru care are finanţare europeană”, a spus Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Încă de acum un an și jumătate, de când a fost pornită procedura, Primăria a avut parte numai de probleme în implementarea proiectului de management al traficului. În primă fază, firma Swarko a contestat în repetate rânduri modalitatea de desemnare a câștigătorilor, până ce, în final, la a patra încercare a reușit și a câștigat licitația. Apoi, firma UTI a fost cea care a pus bețe în roate proiectului. Aceasta a fost descalificată din licitație pentru că nu îndeplinea condițiile din caietul de sarcini. Chiar dacă Primăria avea și un document de la ministerul de resort care atestă acest lucru, a fost imperativ să se aștepte un răspuns de la Consiliul Național al Soluționării Contestațiilor, care a și dat câștig de cauză municipalități.

Acum, proiectul are nevoie de 12 efective pentru a fi implementat, iar Primăriei nu-i rămâne decât să mai ceară timp suplimentar de la Uniunea Europeană pentru a reuși ducerea la bun sfârșit a proiectului.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*