Ultimele stiri

Veşti proaste pentru timişorenii care locuiesc în clădiri istorice: nu mai sunt scutiţi de impozite. Ce au votat aleşii locali, astăzi

cladire istorica

Timişorenii care locuiesc în clădiri istorice îşi pot lua adio de la scutirea de la plata impozitelor. Astăzi, aleşii locali au votat în şedinţa extraordinară ca aceşti cetăţeni să plătească impozite. Asta indiferent dacă le-au lăsat în paragină sau le-au întreţinut.

Pe de altă parte, consilierul local PSD Alfred Simonis a semnalat faptul că ar trebui, totuşi, să se facă o delimitare clară între proprietarii de monumente istorice care au investit în reabilitarea lor în ultimii 20 de ani şi cei care le-au lăsat de izbelişte. Dar, cu toate acestea, au beneficiat de această scutire de impozit. Pentru a încuraja reabilitatea acestor imobile istorice, pesedistul a propus scutirea de impozit doar a proprietarilor care au reabilitat clădirile.

Nu de aceeaşi părere a fost Adrian Bodo, şeful Direcţiei Fiscale din cadrul Primăriei Timişoara, care a atras atenţia asupra faptului că această delimitare nu poate fi realizată. Însă, a fost agreată propunerea liberalului Ştefan Sandu, care a venit cu soluţia de a fi tăiate de pe lista clădirilor care sunt scutite de la plata impozitelor imobilele clasate ca monumente istorice.

Vă reamintim că de la începutul anului viitor, timişorenii care-şi lasă terenurile sau clădirile în paragină pot plăti impozite mai mari chiar şi de cinci ori. Asta pentru că în noul Cod Fiscal a fost introdusă supraimpozitarea, cunoscută şi sub numele de „taxa pe paragină”.

Tot astăzi, în Consiliul Local Timişoara a fost votat cuantumul taxelor şi impozitelor pe care cetăţenii le vor avea de plătit anul viitor, care nu au fost majorate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*