Ultimele stiri

VIAȚĂ după MOARTE! La Spitalul Județean Timișoara va fi realizată prima prelevare de organe din acest an

prelevare organe

Ficatul și rinichii unei femei de 50 de ani, internată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara, care a intrat în moarte cerebrală, vor salva trei vieți. O echipă de medici timișoreni, alături de alte două din București și Cluj-Napoca vor realiza, în această noapte, prima prelevare de organe din acest an, la Timișoara.

Timișoreanca a suferit un accident vascular cerebral, iar medicii nu au mai reușit să o salveze. Familia pacientei care acum este ținută în viață cu ajutorul aparatelor până la intervenția din această noapte și-a dat acordul pentru prelevarea organelor. “Ficatul va fi preluat de echipa din București, iar rinichii de cea din Cluj-Napoca. Este posibil să i se preleveze și pancreasul”, a precizat Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara și coordonatorul Centrului Regional de Transplant Timișoara.

Aceasta este prima prelevare de organe din acest an, în 2013, la Spitalul Județean Timișoara au avut loc nu mai puțin de 14 astfel de intervenții.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*