Ultimele stiri

Vicariatul Sârbesc are o faţă nouă. Cum arată clădirea din Piaţa Unirii după restaurare

Vicariatul Sarbesc

Primarul Nicolae Robu a fost prezent, astăzi, în Piaţa Unirii pentru a inaugura noua faţadă a Vicariatului Sârbesc. Clădirea monument nu a mai fost renovată de peste 100 de ani, iar acum a fost reabilitată după trei ani de lucrări.

Restaurarea faţadei a început încă din anul 2011. Lucrările care au fost efectuate aici au prevăzut refacerea faţadei împreună cu componentele artistice, recondiţionarea tâmplăriei faţadei, refacerea cornişei şi a elementelor de tinichigerie. Cu toate acestea, şantierul a fost oprit pentru o perioadă, datorită problemelor de structură descoperite în prima fază a lucrărilor.

„Avem bucuria să vedem astăzi această clădire, fără schele şi cu un aspect excepţional, care, într-adevăr i se potriveşte şi i se cuvine. Lucrările au durat foarte mult. Au fost şi lucrări de migală şi au fost şi diverse poticniri pe parcurs, dar important este că s-a ajuns la acest final fericit. Suma care a fost alocată pentru această lucrare a fost de circa 620.000 de lei, din care 172.000 de lei reprezintă contribuţia beneficiarului. Primăria s-a angajat să sprijine această lucrare pentru că, pe de-o parte, încercăm să sprijinim toate cultele şi, pe de-o altă parte, avem de-a face cu o clădire monument, o clădire superbă. Am beneficiat, încă din timpul administraţiei precedente, de suportul Fabricii de Bere URSUS, în cadrul acelui parteneriat care a fost dus mai departe în condiţii şi mai bune pentru Primărie”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul a afirmat că parteneriatul cu URSUS este unul benefic pentru oraş. În schimbul spaţiului gratuit pentru organizarea Festivalului Berii, URSUS oferă, anual, Primăriei bani pentru reabilitarea monumentelor din oraş, care au nevoie de astfel de lucrări.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*