Ultimele stiri

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

ionesie ghiorghioni

Procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, pentru comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

De asemenea, și Adrian Cosmin Ghiorghioni, un nepot al acestuia, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada 2013 – mai 2015, Ionesie Ghiorghioni a primit de la un om de afaceri (martor denunțător) sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă.

În schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către Ionesie Gheorghioni, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat – unitate din structura Consiliului Județean Caraș Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții.

Suma de 8.400 de euro a fost pretinsă și primită în mai multe tranșe de către vicepreședintele CJ Caraș-Severin, prin intermediul nepotului său. Pentru ajutorul acordat, Ghiorghioni Adrian Cosmin a primit de la soția omului de afaceri cadou o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de aproximativ 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înțelegeri infracționale convenite cu martorul denunțător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în luna decembrie 2014. Diferența de 20.000 lei a fost remisă lui Ghiorghioni Ionesie la data de 12 mai, când vicepreședintele CJ Caraș-Severin a fost prins în flagrant în timp ce lua șpagă chiar în biroul său.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a zece imobile deținute de Ionesie Ghiorghioni și nepotul său, până la concurenţa sumelor de 205.276 lei şi 175 euro.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*