Ultimele stiri

Victimele Mineriadei din 1990, COMEMORATE la Timișoara de zeci de persoane FOTO

Timișorenii nu au uitat victimele Mineriadei din 13-15 iunie 1990, motiv pentru care, în această seară, au organizat o acțiune de comemorare a acestora în centrul orașului. Evenimentul la care au participat aproape 30 de persoane a fost intitulat „Timișoara nu uită! Remember Mineriadă 25 de ani”.

Manifestanții și-au propus să organizeze acțiunea chiar pe platoul din fața Operei, astfel că au instalat două boxe în fața teatrului în care au răsunat două cântece patriotice. Din păcate pentru ei, jandarmii le-au stricat planurile și le-au transmis să strângă boxele, altfel riscau să fie amendați, pentru că nu au avut autorizație pentru a putea organiza acțiunea în centrul orașului.

Astfel, participanții au luat decizia de a se plimba prin centrul orașului cu un tricolor în mână, până la Catedrala Mitropolitană. Pe treptele catedralei, manifestanții au întins tricolorul, au pus candele aprinse, un buchet de aprins și au strigat de câteva ori „Iliescu judecat, pentru sângele vărsat”. Apoi, cei prezenți au păstrat un minut de reculegere pentru zecile de persoane care au murit în timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, la București și au rostit  „Tatăl Nostru”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*