Ultimele stiri

Victor Ponta: Demisionez dacă DNA va cere urmărirea mea penală în dosarul privind votul din diaspora

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, că va demisiona dacă Direcția Națională Anticorupție va cere urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora la alegerile prezidențiale de luna trecută, informează Digi24.ro.

Victor Ponta a afirmat că, dacă Direcţia Naţională Anticorupţie va cere urmărirea sa penală, în dosarul privind votul din diaspora, va demisiona cu siguranţă din postul de prim-ministru, deoarece Guvernul nu poate fi condus de către o persoană urmărită penal, dar a arătat că trebuie să se renunţe la „ideea din 2004” că o persoană care a pierdut alegerile trebuie să intre în închisoare.

Nu vreau să se spună că România are un premier urmărit penal. (…) Dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale faţă de mine, de Corlăţean, cu siguranţă că voi demisiona”, a spus Victor Ponta.

Premierul a mai afirmat, într-e emisiune televizată, că s-a gândit, imediat după alegerile prezidenţiale, să demisioneze de la şefia Guvernului, dar că a înţeles că a primit, totuşi, peste cinci milioane de voturi, adăugând că la votul pentru cabinetul restructurat va verifica dacă mai există sprijinul Parlamentului.

Nu s-a digerat tot rezultatul, după trei săptămâni, dar am resursele interne necesare de a continua (…) Din acest punct de vedere, o iau de la capăt, mai înţelept şi cu conştiinţa lucrurilor pe care le-am greşit„, a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Cercetările privind votul din străinătate vor fi făcute de DNA, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în favoarea procurorilor anticorupţie.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*