Ultimele stiri

Victor Ponta, despre propunerea de a fi închise hipermarket-urile în weekend: Este o măsura populistă, stupidă

supermarket

Premierul a spus că propunerea liberală ca hipermarketurile să fie închise este una populistă şi stupidă.
„Eu cred că e bine să se lăsăm deschise, ca oamenii să lase bani, economia să meargă, ca să avem consum, locuri de muncă, iar cei care lucrează în weekend dă fie plătiți mai bine, conform legislației”, potrivit B1 TV.

Premierul a întrebat dacă cei care lucrează în weekend au salariu dublu pentru acele zile, astfel că răspunsul său cu privire la această propune este aplicarea unui aviz negativ. „E o măsură populistă. E o măsură stupidă pentru România în acest moment”, a subliniat Ponta.
Hipermagazinele ar trebui să fie închise duminica şi de sărbătorile legale, așa încât să se revitalizeze comerţul tradiţional, iar consumatorul să petreacă duminica în familie şi în aer liber, scrie într-o propunere legislativă care aparține deputaților PNL Nini Săpunaru şi Tinel Gheorghe.
Aceștia au inițiat un proiect de modificare a Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin care hipermagazinele (n.r. – structură de vânzare cu amănuntul, cu suprafaţă de peste 2500 mp, utilizată pentru comerţul specializat şi/sau nespecializat, care comercializează mărfuri alimentare şi/sau nealimentare) vor fi închise duminica şi în zilele de sărbători legale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*