Ultimele stiri

Victor Ponta: Reducerea CAS nu impune noi taxe

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că planul Guvernului de a reduce contribuţiile de asigurări sociale rămâne în picioare şi nu impune aplicarea de noi taxe care să acopere deficitul produs. Declarația vine după ce ieri, misiunea FMI, prezentă în România, susținea contradictoriul.

Victor Ponta susţine că românii nu vor fi sufocaţi de taxe noi dacă se reduce CAS. Totuşi, FMI şi Comisia Europeană impun ţării noastre să îşi menţină limitele de deficit bugetar negociate cu forurile intenaţionale.

„Haideţi să fim serioşi şi să discutăm la final. Evident, cei de la FMI şi CE în special – mai puţin cei de la FMI – ne-au cerut să ne încadrăm în Tratatul fiscal care priveşte limitele de deficit. Cum o facem, astea sunt lucruri pe care le discutăm în această perioadă”, a adăugat Ponta.

Premierul susţine că nu toată lumea doreşte reducerea contribuţiilor sociale, deşi există toate premisele pentru diminuarea acestor impozite.

„Ideea e următoarea: întâi şi întâi am văzut că a existat un sprijin extraordinar şi le mulţumesc şi celor din Parlament şi din mass-media care ne-au sprijinit să discutăm cu FMI reducerea CAS. Acum, dacă vrem să le reducem, am văzut deodată că în special o anumită parte au sărit pe noi, aoleu, nu reduceţi CAS, că nu ştiu ce o să se întâmple. Intrăm iarăşi în povestea strict politică cu bască, fără bască. S-a făcut şi moţiune de cenzură contra noastră că nu reducem CAS. Acum, dacă le reducem, probabil se va face moţiune că de ce le-am redus”, a mai spus acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*