Ultimele stiri

Victor Ponta, susținut de Dragnea şi liderii din teritoriu să candideze la prezidenţiale

Social-democraţii se reunesc astăzi şi mâine la Orăştie, într-o fostă unitate militară, în cadrul unui Comitet Executiv informal în care să fie discutată candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale, dar şi remanierea unor miniştri din Guvern, scrie gândul.info.

Dragnea a avut deja mai multe discuţii informale cu preşedinţii de organizaţii în urma cărora aceştia au cerut candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale. Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să precizeze că nu există „nicio excepţie” printre liderii PSD din teritoriu în privinţa susţinerii candidaturii lui Ponta pentru Palatul Cotroceni.

„Nu e nicio noutate că colegii doresc lucrul acesta (n.r. Victor Ponta să candideze la prezidenţiale) şi mâine vom stabili şi un calendar al anunţurilor şi un calendar de acţiuni statutare pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale. Cei mai mulţi doresc lucrul acesta, nu există nicio excepţie, toţi cu care am vorbit mi-au spus acest lucru că nu vor să meargă cu doi candidaţi în alegeri interne, mâine vom lua cea mai bună decizie. Trebuie să ne gândim serios la varianta cu doi, trei candidaţi la riscurile unei dispute interne, una este un scrutin intern, alta este o dispută internă, să fim atenţi să nu transformăm o dispută internă într-un scrutin intern, mâine discutăm lucrul acesta. Cert este că în congresul din septembrie va fi validată oficial candidatura celui din partea PSD, iar la Consiliul Naţional vor fi anunţate şi candidaturile”, a spus Dragnea la Orăştie, precizează gândul.info.

Deşi s-a discutat despre organizarea unor alegeri preliminare în PSD pentru candidatul la preşedinţie, candidaţii fiind Mircea Geoană şi Victor Ponta, vicepreşedinţii social-democraţi susţin că Ponta va fi singurul candidat cu şanse pentru Palatul Cotroceni.

Remanierea guvernamentală

Printre subiectele aflate pe lista discuţiilor se află remanierea guvernamentală a unor miniştri social-democraţi.

„E o prostie să demisionăm toţi din Guvern ca să îl sprijim pe Victor Ponta, eventual să intrăm şi în Opoziţie. Nici nu se pune problema de aşa ceva”, a declarat de la Orăştie Liviu Dragnea, potrivit aceleași surse.

Mâine vom avea o discuţie deschisă între membrii Cabinetului din partea PSD şi colegii din teritoriu. Se va discuta serios şi despre calitatea actului de guvernare. Fiecare ministru va răspunde dacă vor fi întrebări întrebărilor din teritoriu. Mâine se va discuta serios şi deschis. Acesta este motivul pentru care am invitat şi miniştrii. O asemenea discuţie trebuie realizată, sunt nemulţumiri, nu sunt nemulţumiri. Fiecare domeniu din guvern are efect asupra autorităţilor locale şi pentru miniştri este foarte bine să aibă o asemenea întâlnire şi discuţie, în special pentru miniştrii care nu au experienţă în relaţia cu teritoriul”, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea, scrie gândul.info.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie se află pe lista posibililor remaniabili ai Guvernului Ponta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*