Ultimele stiri

Victor Ponta: Zona euro este iar în recesiune. Trebuie să ne îndreptăm către celelalte piețe

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la Botoșani, că România va trebui să se îndrepte spre noi piețe din lume – Turcia, China, Asia sau Africa, în contextul în care „zona euro este iar în recesiune”.

„Europa azi a primit o veste proastă: zona euro este iar în recesiune. Și vorbim de motoarele Europei, de Germania, de Franța, de Italia. Și asta înseamnă că România mai puțin va reuși să își mențină ritmul de creștere economică și de creare de locuri de muncă, doar pe piața europeană. Trebuie să ne îndreptăm către celelalte piețe, către Turcia, către China, către zona asiatică, către Africa”, a afirmat premierul Ponta, informează Agerpres.

Premierul a subliniat că, pe termen scurt și pe termen mediu, Rusia nu poate fi luat în calcul ca și partener comercial al României.

‘Toate relațiile economice dintre Europa și Rusia vor merge din prost în mai prost, din rău în mai rău și asta va influența economia Germaniei și a celorlalte țări’, a adăugat Ponta.

Potrivit aceleași surse, referindu-se la declarația lui Traian Băsescu potrivit căreia România este în recesiune, primul-ministru a spus: „Când vorbim de economie, mizeriile lui Băsescu nu cred că sunt importante. Trebuie să le spunem oamenilor cum stăm. Pe primul semestru 2014, față de primul semestru 2013, avem o creștere 2,6%. Important e altceva: că avem 150.000 de locuri de muncă în plus și că avem încasări bugetare și pe fonduri europene”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*