Ultimele stiri

VIDEO. După ce au fost despărţite zeci de ani, 100 de familii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud au putut să se revadă pentru câteva ore

Peste 100 de familii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud au fost reunite după ce, din cauza războiului, le-a fost interzis să se vadă timp de zeci de ani.

Joi, 82 de bătrâni din Coreea de Nord, împreună cu alţi 58 de membri ai familiilor, au fost transportaţi cu autobuzul în Coreea de Sud. Aici, li s-a dat voie să îşi vadă rudele pentru câteva ore, după care au fost duşi acasă.

Întâlnirile au fost pline de emoţie, iar majoritatea vizitatorilor le-au dus celor dragi cadouri precum: haine, medicamente sau mâncare.

Un bărbat, în vârstă de 70 de ani, a declarat pentru BBC News că întâlnirea a fost un adevărat miracol.

„Este foarte greu pentru oameni să înţeleagă ce înseamnă să fii separat de cineva pentru atât de mult timp. Este un adevărat miracol. Tot ce lipsea din viaţa mea este fratele meu, iar acum pot să îl văd din nou. Dacă ar fi să mor mâine, nu am niciun regret”, a spus coreeanul.

Aceste familii sunt foarte norocoase pentru că au ajuns să îşi vadă rudele, deoarece, modul prin care se decide cine poate să îi viziteze pe cei dragi este exact ca la loterie, iar numai 100 de familii pot să plece deodată.

Pe lista de aşteptare se află încă 72.000 de oameni, majoritatea având peste 70 de ani, scrie BBC News.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*