Ultimele stiri

VIER PFOTEN cheamă Guvernul la dialog pentru străzi sigure fără uciderea câinilor

Potrivit unui comunicat, Curtea de Apel București a pronunțat vineri decizia în favoarea organizației internaționale VIER PFOTEN.  Normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân au fost suspendate. Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, Hotărârea de Guvern este suspendată în întregime.

”Decizia Curții de a suspenda normele de aplicare reprezintă un semnal clar și independent că noua lege care permite uciderea câinilor nu funcționează. Suntem astfel și mai încrezători în obiectivul nostru de a determina o gestionare rațională, și nu emoțională, a situației câinilor fără stăpân. 62% dintre români au spus recent că sunt împotriva eutanasiei câinilor. Este deci timpul ca Guvernul să transforme dorința lor într-o lege nouă care să aducă străzi sigure fără a mai ucide câini”, a declarat Gabriel Păun, director de campanii, VIER PFOTEN.

Legea eutanasiei câinilor a intrat în vigoare în octombrie 2013, ca urmare a tragicului incident în care un copil și-a pierdut viața după ce a fost atacat de câini. Până astăzi, mii de câini au fost uciși în mai multe orașe, inclusiv în București. VIER PFOTEN a început din ianuarie 2014 să critice normele de aplicare, argumentând că acestea cuprind mai multe prevederi care contrazic legea, cea care de fapt primează.

Încă de la început, VIER PFOTEN a cerut Guvernului să suspende aceste norme, însă cererea a fost inițial ignorată și apoi respinsă. Din acest motiv, în martie 2014, VIER PFOTEN a atacat Hotărârea de Guvern la Curtea de Apel din București.

VIER PFOTEN crede într-o soluție strategică pe termen lung de gestionare a problemei câinilor fără stăpân în România și în alte țări europene cu probleme similare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*