Ultimele stiri

Viitoarele campioane olimpice, căutate la Timișoara. Gimnastele de aur ale României vor noi talente [FOTO]

gimnastică

Un corp armonios și curaj. Asta au căutat antrenorii lotului olimpic de gimnastică, Mariana Bitang și Octavian Bellu, la Timișoara. Alături de mari glorii ale gimnasticii românești precum Andreea Răducan, Sandra Izbașa, Simona Amânar, Gina Gogean, Lavinia Moloșovici, Monica Roșu, Silvia Stroescu sau timișoreanca Diana Bulimar, cei doi antrenori au căutau printre cele aproximativ 150 de fetițe venite la selecții, viitoarele campioane olimpice.

„Deja am văzut câteva fetițe bine proporționate și bune pentru gimnastică. M-am uitat în primul rând la armonia corporală, dar și la alte aspecte precum curajul. Dar, deși sunt fetițe care la început sunt mai fricoase, nu înseamnă că nu sunt bune pentru gimnastică! Sunt fetițe care deși nu au aceste calități, sunt foarte sigure în competiție și reușesc să-și depășească condiția. De ce să nu recunoștem, diferența între o gimnastă obișnuită și una mare vine și din dorința de a face spectacol”, spune Octavian Bellu, antrenorul lotului olimpic de gimnastică al României.

timthumb

Emoționate, dar în același timp entuziasmate, aproximativ 150 de fetițe s-au înghesuit în sala de gimnastică a Complexului Sportiv CSS Bega pentru a le demonstra celor care au dus numele României pretutindeni, ca ele merită să fie viitoarele campioane. Dorința este cea care, spune Andreea Răducan, le poate duce pe micuțele care au călcat astăzi timid în sala de gimnastică pe cele mai înalte trepte ale podiumului mondial: „Nici eu și nici colegele mele nu suntem de pe altă planetă și credeți-mă că orice fetiță de aici poate ajunge ca noi dacă își dorește cu adevărat acest lucru”, a spus aceasta.

Deși au renunțat la copilărie pentru sportul de performanță, mult îndrăgitele gimnaste nu regretă acest lucru. Au dus numele României pe cele mai înalte trepte, iar acum speră ca și cele mici să le calce pe urme. În acest context, fetele i-au încurajat pe părinții prezenți în sală să-și susțină micuțele în drumul spre performanța în gimnastică: „Mă bucur că atât de mulți părinți și-au adus fetițele aici și le îndrumă către un sport atât de frumos precum gimnastica”, spune Simona Amânar, una dintre fostele glorii ale gimnasticii românești.

DSCN9375

Fetele selectate vor fi înscrise într-o clasă specială de gimnastică la Școala Generală nr. 18. Părinții care doresc să își înscrie fetițele, dar nu au reușit să le aducă astăzi o pot face până în luna septembrie ”Au venit copii, dar îi așteptăm chiar și până în luna septembrie, când începe școala”, a declarat Mariana Bitang.

Selecția de la Timișoara este parte a caravanei Țară, Țară, vrem campioane, prin care se urmărește relansarea gimnasticii românești. După ce a trecut pe la Constanța și Onești, caravana s-a oprit la Timișoara, unde toate micuțele care au participat, indiferent dacă au fost selectate să facă gimnastică mai departe sau nu, au fost premiate cu diplome. În continuare, caravana umează să poposească la Deva și București.

DSCN9471 DSCN9415 DSCN9412 DSCN9372 DSCN9365 gimnastică

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*