Ultimele stiri

Viitorul Aeroportului Timişoara votat de Consiliul Judeţean Timiş. Când va intra acesta în posesia CJT

Viitorul Aeroportului Timişoara a fost discutat din ce în ce  mai mult în ultima perioadă. 80% dintre acţiunile de aici urmează să fie transferate la Consiliului Judeţean Timiş, iar restul de 20% vor rămâne sub jurisdicţia Fondului Proprietatea.

Astfel, astăzi, în cadrul plenului CJT, consilierii au votat, în unanimitate,  „pentru” obţinerea acestor procente. Cu toate acestea, au existat şi întrebări în ceea ce priveşte modul în care va fi administrat aeroportul şi de către cine.

Consilierul judeţean PDL, Marius Martinescu, a luat cuvântul pentru a afla mai multe despre cine va manageria aeroportul şi care sunt clădirile care vor intra în posesia CJT.

Titu Bojin i-a răspuns asigurându-l că toate clădirile, mai puţin cele care aparţin de pistă, vor intra sub jurisdicţia CJT. În ceea ce priveşte managementul, Titu Bojin a vrut să dea asigurări că şi acesta îi va reveni instituţiei pe care o conduce. Mai mult, acesta a amintit că dacă se pune problema unui parteneriat cu Consiliul Local Timiş nu va fi vorba de o împărţire egală a acţiunilor.

„Am spus că Primăria va fi partenerul nostru, dar nu egal, 40-40. Eu nu sunt de acord să ne facă alţii jocul. Eu sunt de părere că CJT trebuie să aibă majoritatea”, a declarat Titu Bojin.

Tot în problema managementului, preşedintele CJT a asigurat că nu vrea să facă „jocuri cu o firmă privată”.

În ceea ce priveşte parteneriatul cu Primăria Timişoara, Nicolae Robu a afirmat, în repetate rânduri, că se lipseşte de această colaborare dacă împărţirea nu se face în mod egal.

Preşedintele CJT nu este sigur când va intra aeroportul în posesia CJT, dar ar putea să fie chiar de săptămâna viitoare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*