Ultimele stiri

Viitorul posibil prim-ministru, Cătălin Predoiu ar putea fi audiat în dosarul Galei Bute. Cu el ar pica și Boc şi Ialomiţianu

Dosarul Galei Bute a explodat la mai bine de 3 ani de la desfăşurarea evenimentului. Foştii miniştri Elena Udrea şi Ion Ariton au cereri de încuviinţare penală, în vreme ce 4 alţi inculpaţi au fost reţinuţi de DNA pentru 24 de ore.

Avocatul lui Rudel Obreja a declarat luni că la audieri la fi chemat şi fostul ministru al justiţiei Cătălin Predoiu, cel care a dat avizul de legalitate pentru documentele Galei Bute. Acesta ar fi audiat ca martor, scrie știripesurse.ro.

Conform aceleiași surse, între documentele deţinute de DNA se află şi nota de fundamentare a hotărârii de Guvern în cazul Galei Bute. Dacă Predoiu va fi audiat, cel mai probabil aceeaşi soartă o vor avea şi fostul premier Emil Boc, şi fostul ministru al Finanţelor Publice Gheorghe Ialomiţianu, cu toţii semnatari ai documentului.

Cu toate acestea, Predoiu a declarat că a avut nicio legătură cu Gala Bute.

„Nu am fost citat la DNA, nu am legatura cu dosarul ”Gala Bute”, alta decât că m-am opus proiectului iniţial al hotărârii”, a spus Predoiu

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*