Ultimele stiri

Vin bani la Timișoara pentru achiziționarea de aparate de radioterapie pentru bolnavii de cancer

radioterapie

Banca Mondială a alocat 200 de milioane de euro pentru realizarea reţelei de radioterapie din România, care prevede dotarea mai multor centre şi spitale cu aparatură medicală necesară în tratamentul cancerului.

„Resurse financiare ar trebui alocate pentru reţeaua de radioterapie. Noi am făcut un program de radioterapie la nivel de ţară, el este împărţit pe marile centre, pe diverse centre de niveluri diferite. Din câte ştiu, Banca Mondială a alocat suma de 200 de milioane de euro, care va ajuta la implementarea acestei reţele. La această oră, accesul la radioterapie la nivel de ţară este destul de mic, de 30 – 35 la sută, faţă de 70 – 80 la sută cât este la nivel european. Banii urmează să intre în procesul de achiziţionare a aparaturii pentru reţeaua de radioterapie. Cred că în doi-trei ani vom fi acoperiţi la nivel naţional din punctul de vedere al radioterapiei”, a spus Alexandru Irimie, președintele Comisiei de Oncologie de pe lângă Ministerul Sănătății.

Potrivit acestuia, reţeaua va cuprinde cele trei institute de oncologie din România, de la Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti, centrele universitare mari, precum Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi centre mai mici şi spitale, scrie Mediafax.

La Spitalul Municipal Timișoara se află singura Clinică de Radioterapie din vestul țării. Zilnic, 240 de bolnavi de cancer sunt supuși radioterapiei.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*