Ultimele stiri

Vin banii de la Guvern pentru Spitalul de Copii! De ce va scrie Robu în continuare „ZERO” în apelurile mediatice bilunare

Pas important înspre finanțarea din partea Guvernului pentru noul  corp al Spitalului de Copii Luis Ţurcanu din Timişoara. Miercuri primarul Nicolae Robu a primit de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş o adresă, generată de această instituţie pe baza  adresei Ministerului Sănătăţii, prin se aduce la cunoştinţă că Guvernul a repartizat suma de 5 milioane lei.

“Ieri am primit de la Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Timiş o adresă, generată de această instituţie pe baza  adresei Ministerului Sănătăţii nr. N.B./7160/05.09.2014, prin care ni se aduce la cunoştinţă că ne-a fost repartizată suma de 5 milioane lei, «în cadrul fondurilor alocate pe anul 2014 din sursa de finanţare „bugetul de stat”, la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, articolul 51.02 „Transferuri de capital”, alineatul 51.02.24 „Transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanţarea altor investiţii în sănătate”»”, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul anunță că acum Primăria poate proceda la rectificarea de buget . De asemenea, acesta anunță că va spune la vot și în CL această rectificare.

„Abia acum, pe baza acestei înştiinţări, Primăria Municipiului Timişoara poate proceda la rectificarea de buget prin care în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 se include şi această sumă. Evident, în şedinţa de Consiliu Local de mâine, 12.09.2014, voi supune la vot această rectificare, cu speranţa că ea va fi votată de toţi consilierii locali, chiar suplimentar intervenind pe ordinea de zi”, a mai explicat edilul.

Totuși, Robu spune că banii n-au ajuns încă în conturile municipalității, așa că în viitorul apel mediatic se va regăsi tot suma de ZERO lei. În plus, acesta cere Guvernului să-și asume o participație de 50% în ceea ce privește proiectul de investiții.

„Precizez, de asemenea, că banii nu au fost încă viraţi nici măcar în conturile Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Timiş -drept urmare, eu, încă, tot ZERO LEI voi avea notat la rubrica bani primiţi de la Guvern de către Municipiul Timişoara. Totuşi, în spiritul de fair play care ne caracterizează, apreciem acest pas, un pas important întru crearea condiţiilor tehnice ca banii să poată fi la un moment -sperăm cât mai curând- efectiv viraţi. Cer, în continuare, Guvernului, să asume cel puţin 50% din valoarea acestui extrem de important obiectiv al Timişoarei -important nu numai pentru timişoreni, ci pentru întreaga regiune şi chiar pentru întreaga jumătate de vest a ţării- şi nu doar cca 5% cât a asumat până la ora actuală”, a conchis edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*