Ultimele stiri

Vineri si sambata are loc Angajatori de TOP Timisoara. Cum arata candidatul ideal si ce pot face vizitatorii in cele doua zile de eveniment?

Angajatori de top

Timisoara, 27 octombrie 2014 Vineri si sambata, pe 31 octombrie – 1 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri are loc Angajatori de TOP Timisoara. Cel mai mare targ de cariera va reuni 40 de angajatori, 60 de specialisti HR si va gazdui 14 workshop-uri si conferinte. In cele doua zile sunt asteptati 5 000 de vizitatori care vor avea posibilitatea sa aplice la peste 1350 de oportunitati de cariera.

Cele 1350 de oportunitati de cariera sunt adresate profesionistilor, dar si personelor entry-level si studentilor. In cadrul editiei din aceasta toamna Angajatori de TOP Timisoara, 67% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 27% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 6% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.

“Suntem in plina dezvoltare atat cu locatia din Timsioara cat si cu cea din Arad, astfel, pana la sfarsitul anului, avem mai multe pozitii deschise atat in departamentele de inginerie cat si in departamentele de suport cum sunt cele din HR si IT. Cautam specialisti pentru toate nivelele de experienta, o pondere mai mare fiind reprezentata de pozitiile deschise in sfera de mid-level si senior level” – Doinita Helgiu, Specialist Resurse Umane, Yazaki Component Technology Timisoara.

„Avem aproximativ un numar de 100 de posturi vacante deschise specialistilor mid-level pentru administrarea de aplicatii gen SAP Software solutions, DBA Oracle sau MS Sql, pentru administrare de servere Windows, Unix/Linux, Networking, suport pentru workplace service desk, de asemenea administrare Exchange si multe alte tehnologii” – Mihaela Plescan, HR Business Partner – Recruitment Area, Atos IT Solutions and Services.

Ce pot face vizitatorii in cele doua zile Angajatori de TOP Timisoara?

  • Pot aplica pentru cele 1350 de oportunitati de cariera. Le recomandam vizitatorilor sa isi actualizeze CV-ul BarCode din contul personal, de pe www.hipo.ro, sa il printeze intr-un exemplar si sa se informeze despre angajatorii pe care ii pot intalni in cadrul evenimentului;

  • Pot interactiona cu specialisti in recrutare, profesionisti in domeniul lor de interes, reprezentanti ai companiilor, specialisti care le pot oferi informatii cu privire la cum poate evolua cariera lor;

  • Pot participa la cele 14 workshop-uri si conferinte. Pentru profesionistii IT am pregatit o conferinta speciala denumita TechTalks care va cuprinde sesiuni din zona Java si Web. Conferinta TechTalks va cuprinde ultimele noutati in materie de tehnologii, inovatiile utilizate in proiecte si studii de caz. Participarea la workshop-uri este posibila in baza preinscrierii pe www.hipo.ro

  • In cadrul standului CV Clinic pot primi sfaturi cu privire la modul de redactare a CV-ului, cum il pot modifica si cum il pot imbunatati astfel incat sa atraga atentia angajatorilor.

  • Pot sustine un video interviu. Pentru vizitatorii evenimentului, sustinerea unui astfel de interviu reprezinta o modalitate prin care se pot familiariza cu etapele din cadrul unui proces de recrutare si noile instrumente folosite de angajatori. Candidatul poate inregistra interviul pe loc sau primeste un link pe care il va folosi ulterior pentru inregistrare. Interviul video contine 5 intrebari standard sau personalizate de fiecare companie, iar dupa sustinerea interviului, compania primeste video-ul inregistrat.

Cum arata candidatul ideal? Din centralizarea raspunsurilor pe care le-am primit a reiesit ca angajatorii cauta doua seturi de competente: de baza – aplicate la nivelul tuturor posturilor (abilitatile de comunicare, lucrul in echipa) si specifice – aplicate in functie de fiecare pozitie deschisa (cunostinte tehnice, de programare, cunostinte de limbi straine). Candidatul ideal este cel care intruneste aceste conditii, o persoana care isi doreste provocari si sa invete permanent lucruri noi, care se adapteaza rapid la cerintele clientilor, programul si volumul de lucru. Aceste aspecte pot face diferenta intre a obtine sau nu jobul dorit. Exista si companii pentru care importante sunt anumite competente, angajatorii nefiind in cautarea unui profil ideal.

„In cadrul Angajatori de Top Timisoara cautam tineri entuziasti, buni vorbitori de limba engleza si germana, pentru care domeniul transporturilor si logisticii prezinta o curiozitate demna de explorat. Asa cum nu exista persoana perfecta, nu exista nici candidat perfect. Fiecare proces de recrutare si selectie cauta ocuparea pozitiilor vacante cu candidatul care se potriveste cel mai bine pe o pozitie intr-un departament, pe baza sumei calitatilor pe care le are intr-o proportie mai mare sau mai mica. Ce cautam in fiecare viitor coleg este determinare si autoresponsabilizare in actiunile intreprinse, rezultate confirmate, ambitia de a iesi din zona de confort si a se dezvolta in aria in care activeaza cat si in arii conexe, empatie in relatia cu ceilalti colegi, claritate in gandire si actiuni” – Mihaela Lefter, HR Manager, DB Schenker.

„Consideram ca pentru orice candidat la programul Young Bankers, motivatia este foarte importanta, aceasta fiind evaluata in toate etapele procesului de selectie, dar si ulterior când i se ofera o pozitie in banca. Astfel, in procesul de selectie, punem un accent deosebit pe intocmirea scrisorii de intentie, iar sfatul nostru este ca toti cei care trimit aplicatiile pentru acest program sa prezinte care sunt motivele pentru care isi doresc sa participe si bineinteles care sunt asteptarile profesionale. De asemenea, având in vedere structura si programul training-ului, flexibilitatea reprezinta un alt aspect important pentru noi atunci cand selectam un participant la program” – Andreea Florescu, Sef Departament Resurse Umane, ProCredit Bank.

In cadrul evenimentului Angajatori de TOP, vizitatorii pot aplica la 6 programe de internship & trainee. Programele vor incepe de lunile urmatoare sau din 2015 insa companiile cauta cei mai buni candidati in cadrul evenimentului Angajatori de TOP. Printre angajatorii care recruteaza pentru astfel de programe amintim:

Companie Denumirea Programului Domeniul
ProCredit Bank Internationl Young Bankers Financiar
DB Schenker Learning by Doing – Internship Expeditor International Transporturi, Logistica
Internship Transporturi si Operatiuni Vamale
AMIQ Consulting Verification Engineer Internship IT, Inginerie

Gebrüder Weiss România

Programul pentru Absolventi Logistica si Transporturi
Flextronics Engineering Trainee Inginerie
Purchasing Materials Trainee Logistica, Relatii clienti

 “Evenimentul Angajatori de Top este oportunitatea potrivita de a comunica tinerilor absolventi continutul programului dedicat lor de Gebrüder Weiss România. Ne propunem sa identificam candidati cu potential, pasionati de domeniul logisticii si transporturilor, carora sa le transmitem din experienta specialistilor nostri si pe care sa ii putem pastra ulterior ca membri ai echipei Gebrüder Weiss. Experienta acestui program poate oferi tinerilor absolventi ocazia de a se familiariza cu procesele, procedurile, cultura organizationala si mediul de lucru din cadrul unei companii de logistica si transporturi cu traditie, performanta si expertiza solida ȋn acest domeniu” – Letitia Apostu, Manager Resurse Umane, Gebrüder Weiss România.

Lista companiilor participante la aceasta editie Angajatori de TOP Timisoara este disponibila pe www.hipo.ro

Programul evenimentului: vineri, 31 octombrie, in intervalul 10:00 – 18:00 si sambata, 1 noiembrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Centrul Regional de Afaceri.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*