Ultimele stiri

Vinete gratinate la cuptor

vinete gratinate la cuptor

Ingrediente:

2 vinete mari
3 roşii bine coapte
3 căţei mari de usturoi
3 linguri ulei
150 g telemea de capră
50 g parmezan ras
3 ouă
busuioc proaspăt
sare
piper

Cum se prepară:

Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi se căleşte circa un minut, apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cubuleţe şi se lasă la fiert circa 15 minute până începe să se îngroaşe. Se condimentează cu busuioc tocat mărunt, sare şi piper, după gust. Separat, se spală vinetele bine, se taie felii nu foarte subţiri care se presară cu sare şi se lasă la scurs.

După 20 de minute se frig într-o tigaie antiaderentă (sau pe grătar), întorcându-le de mai multe ori pentru a le împiedica să se ardă. Când se înmoaie, se pudrează cu puţină sare şi se lasă, într-un castron, acoperite, circa 10 minute. Se aşază vinetele, în straturi, într-o formă termorezistentă, apoi se pun sos de roşii, brânză rasă, până se termină toate ingredientele. Separat, se bat ouăle cu parmezanul ras şi se toarnă peste vinete. Forma se introduce în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. Vinetele gratinate la cuptor se servesc calde, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*