Ultimele stiri

Viorel Coifan vrea să devină deputat în Colegiul trei. Ce spune despre unii parlamentari şi de ce crede că „foamea după funcţii este mare”

Viorel Coifan

Vicepreşedintele PNL Timiş, Viorel Coifan, a declarat că doreşte să candideze la funcţia de deputat în Colegiul trei, post ocupat în prezent de Maria Grapini. Acesta s-a săturat de prestaţia delăsătoare a mai multor parlamentari români, care nu servesc cu adevărat nevoile cetăţenilor.

„Am decis să candidez la funcţia de deputat din mai multe motive. În primul rând, am mai fost deputat în Parlamentul României, în perioada 2000-2004, în comisia de Administraţie Publică şi de Tehnologie a Informaţiilor, prin urmare cunosc bine activitatea de parlamentar. În perioada aceea, în urma unui sondaj, eram cel mai activ parlamentar de Timiş. Al doilea motiv este faptul că doresc să reprezint interesele Colegiului trei în Parlamentul României în urma organizării colegiilor administrative. Al treilea motiv este unul, care poate sună mai ciudat, dar m-am cam săturat de prestaţia proastă a multora dintre parlamentarii din Parlamentul ţării, care în afară de aportul financiar nu au mai avut niciun alt aport, aportul intelectual şi cel ideatic fiind zero”, a spus acesta pentru Timişoara Online.

Mai mult, experienţa acestuia în politică reprezintă un adevărat atu în cursa pentru funcţia de deputat. „Activitatea mea administrativă se întinde pe mai mulţi ani, respectiv pe 14 ani. Între 1991 şi 1992 am fost subprefectul judeţului Timiş, între 1992 şi 2000, am fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Între 2000 şi 2004 am fost deputat. Între 2005 şi 2007 am fost secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi între 2008 şi 2012 am fost consilier judeţean. Pe plan extern, am fost opt ani la Congresul Puterilor Locale şi Regionale din Europa care este al treilea stâlp al Consiliului Europei, chiar preşedintele Delegaţiei române. Am fost şi consilier de stat, consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu”, a declarat Viorel Coifan.

Vicepreşedintele PNL Timiş a vorbit şi despre problemele interne care au apărut după ruperea USL, respectiv soarta directorilor de deconcentrate susţinuţi de PNL. Viorel Coifan nu vede niciun motiv pentru care aceştia ar trebui să demisioneze.

„Din ultima discuţie pe care am avut în cadrul Partidului Naţional Liberal a reieşit că nu se va cere să-şi dea demisia, cel puţin din partea PNL, ei ocupând, în mare majoritate, prin concurs funcţiile respective. Din contră, s-a recomandat să îşi continue activitatea şi să o presteze cu toată conștiinciozitatea şi seriozitatea, în interesul cetăţenilor. Dacă însă se vor face presiuni din partea noii puteri, atunci lucrurile sigur se vor schimba şi atunci vom vedea ce este de făcut”, a spus acesta.

De asemenea, Viorel Coifan a declarat că speră ca USD să nu încerce să îngreuneze munca acestora din dorinţa de a-i determina să îşi părăsească posturile. „Foamea după funcţii este mare”, a concluzionat vicepreşedintele PNL.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*