Ultimele stiri

Visul Simonei Halep devine imposibil. Serena Williams şi Maria Şarapova s-au distanţat în clasament după finala de la Australian Open

Serena Williams (SUA) a câştigat sâmbătă finala de la Australian Open 2015, scor  6-3, 7-6 (5) cu Maria Şarapova (Rusia), iar americanca şi-a consolidat prima poziţie în ierarhia mondială. Ocupanta primului loc al clasamentului WTA se afla într-o postură favorabilă la competiţia din Melbourne, ţinând cont că nu avea multe puncte de apărat după turneul de anul trecut, pe care l-a părăsit în optimi de finală (180 de puncte).

Avans de 3.206 de puncte pentru Williams, 1.639 de puncte pentru Şarapova

Simona Halep, care acum are 6.571 de puncte, se află tot mai departe de primul loc al ierarhiei feminine. Românca a pierdut în sferturi la Melbourne, ca şi anul trecut, iar clasamentul ei nu a fost influenţat. De cealaltă parte, Serena Williams a ajuns la 9.777 de puncte după titlul cucerit, însă nu doar americanca s-a distanţat de Simona, ci şi finalista Şarapova. Rusoaica s-a oprit tot în optimile din 2014, iar după performanţa de sâmbătă a făcut 8.210 puncte.


Clasamentul WTA după Australian Open

Simona Halep nu se aşteaptă la veşti bune nici în perioada care urmează, pentru că Petra Kvitova îi va fura locul 3 WTA. Rocada dintre Halep şi Kvitova se va produce după turneul de la Dubai (15-21 februarie), care din acest an înlocuieşte turneul de la Doha (Qatar) şi creşte în valoare în circuitul WTA.

Anul trecut, Halep a câştigat la Doha, astfel încât, conform regulilor WTA, la începutul turneului de la Dubai i se vor scădea cele 900 de puncte cu care a fost recompensată în Qatar. De cealaltă parte, Kvitovei i se vor scădea doar 350 de puncte, ceea ce înseamnă că cehoaica va urca pe locul 3, indiferent de rezultatul obţinut de cele două la competiţia din Emirate.

 

Preluare: Prosport

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*