Ultimele stiri

Vite din România, sacrificate brutal în Orientul Mijlociu [VIDEO ȘOCANT]

vite sacrificate

Organizațiile pentru protectia animalelor Compassion in World Farming si Animals Australia, în colaborare cu VIER PFOTEN, dau publicității înregistrari video șocante, care dezvaluie modul brutal în care sunt sacrificate vitele din România în abatoarele și pe străzile din Gaza, Orientul Mijlociu. Înregistrarile video, care surprind și animale provenite din Australia, au determinat deja autoritățile australiene să oprească exporturile de vite către această regiune. Cu toate acestea, autoritățile române nu își asumă o astfel de responsabilitate și nu impun un anumit mod de sacrificare a animalelor.

In ciuda faptului ca filmările au fost vizionate de catre Comisa Europeana, forul executiv al UE acceptă în continuare ca animalele exportate din spatiul UE sa fie sacrificate în aceste condiții oribile.

“1700 de vite au fost exportate din Romania in Fasia Gaza în perioada septembrie — octombrie 2013. Inregistrarile video arata un taur din Romania sacrificat intr-un abator local, in cel mai chinuitor mod cu putinta. Se poate vedea cum animalul este supus unor suferinte extreme in timp ce este imobilizat de o grinda. Ochii ii sunt strapunsi in mod repetat cu o coada de matura iar, dupa 4 lovituri incete si agonizante cu cutitul asupra grumazului, animalul ramane in continuare in picioare, in ciuda sangelui care-i tasneste din gat. Metodele adecvate de sacrificare, precum imobilizarea si injunghierea eficienta (printr-o taiere rapida si precisa a jugularei), ar fi dus la o moarte mai rapida si mult mai putin dureroasa”, arată un comunicat de presă al VIER PFOTEN.

Puteți urmări acest video AICI.

Scenele barbare din Gaza se numara printre cele mai violente dezvaluiri documentate vreodata de organizatia Compassion in World Farming. Cazurile de suferinta extrema cauzata animalelor de ferma nu sunt insa izolate. Intre 2010 si 2013, Romania a exportat 175.000 de vite si aproape 3 milioane de oi in mai multe tari din Orientul Mijlociu si nordul Africii. Animalele de ferma din Romania sunt transportate vii in Israel, Iordania, Liban si Libia. Investigatiile recente arata faptul ca animalele sunt supuse unui tratament violent in aceste tari.

Peter Stevenson, reprezentant al ogranizatiei Compassion in World Farming, declara:

„Autoritatile din Romania refuza sa isi asume responsabilitatea pentru bunastarea animalelor crescute in tara lor. Sacrificarea prin aceste metode incredibil de brutale si chinuitoare pentru animalele din Romania continua. Cerem Romaniei sa puna capat acestui comert inuman si sa se asigure, in acelasi timp, ca toate animalele exportate sa aiba parte de un tratament conform standardelor internationale de bunastare. Animalele din Romania merita sa fie tratate cu aceeasi compasiune si respect ca in spatiul UE. Nici un animal nu ar trebui sa fie chinuit pe strazi in cel mai vulnerabil moment al vietii sale’.

Spre deosebire de Australia, tara care obliga exportatorii de animale vii sa se asigure ca la locul sacrificarii sunt respectate anumite standarde de protectie a animalelor, Romania nu impune prin lege vreo astfel de cerinta. VIER PFOTEN solicita Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sa intocmeasca un set de conditii minime de sacrificare a animalelor exportate din Romania si sa monitorizeze respectarea acestora.”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*