Ultimele stiri

Pacienții de la Spitalul Județean Timișoara, nevoiți să urce și zece etaje pe scări. Din ce motiv incredibil o parte din lifturi nu vor fi puse în funcțiune

lift

Nervi întinși la maxim pentru o bună parte dintre pacienții și aparținătorii celor care sunt internați la Spitalul Județean Timișoara. Din cele șapte lifturi existente, doar cinci mai funcționează, astfel că în orele foarte aglomerate, cei care sunt nevoiți să ajungă la ultimele etaje ale unității medicale au două variante: fie stau minute întregi la coadă până se eliberează un lift, fie urcă pe scări chiar și zece etaje.

Iulius Jugănaru, directorul Spitalului Județean Timișoara, recunoaște că există o reală problemă în ceea ce privește lifturile, deseori, pacienții sau aparținătorii s-au plâns că sunt nevoiți să urce pe scări. “Este o problemă cu care ne confruntăm de ani de zile. Avem trei lifturi care funcționează 24 de ore din 24, pentru urgențe, și alte două pentru pacienți sau vizitatori, unul circulă până la ora 14.00, iar celălalt până la ora 19.00. Mai sunt două lifturi care nu funcționează, dar cu bani de la Consiliul Județean Timiș, acestea vor fi reparate anul acesta”, a explicat Iulius Jugănaru.

Totuși, chiar dacă cele două lifturi vor fi reparate, problemele nu se sfârșesc aici. Și asta pentru că, potrivit legii, ascensoarele pot circula doar cu liftier. Și cum posturile în Sănătate au fost blocate în urmă cu câțiva ani, Iulius Jugănaru crede că va fi destul de greu să se găsească personalul necesar care să-i plimbe cu liftul pe pacienți și vizitatori. “Angajarea de personal este o problemă în toate spitalele din țară. Cele două lifturi vor fi reparate, dar nu știu cine va lucra pe ele, nu avem personal”, a conchis Iulius Jugănaru.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*