Ultimele stiri

Voiculescu: Mă bucur în continuare de libertatea de exprimare și de conștiință

Dan Voiculescu a afirmat duminică, într-o primă postare pe blogul său după decizia de condamnare definitivă la 10 ani de închisoare cu executare, că se bucură în continuare de cele mai de preț libertăți -de exprimare și de conștiință, dar și că va continua lupta împotriva lui Traian Băsescu.

„Justiția trebuie respectată, abuzul trebuie combătut. La demnitate, onoare și curaj nu am renunțat, nu renunț și nu voi renunța. În plus, mă bucur în continuare de cele mai de preț libertăți: libertatea de exprimare și libertatea de conștiință. Nu e ușor ca după o viață de muncă, efort și responsabilitate să plătești pentru ceva ce nu ai făcut. În același timp, nu e greu știind cauza pentru care lupți. De oriunde voi fi, voi apăra libertatea presei și voi lupta împotriva dictaturii lui Băsescu”, afirmă Voiculescu.

De asemenea, Voiculescu se declară îngrijorat că presa din România, „obsedată de rivalități, consumată de mize financiare și politice”, ratează un moment decisiv pentru garantarea propriei libertăți.

„Cei care au folosit cazul Voiculescu pentru a servi un sistem de presiune care a încălcat deja voința liber exprimată a 87% dintre români, sunt naivi și refuză să vadă amenințarea. Într-un asemenea sistem, drepturile civile ale fiecărui cetățean pot fi oricând încălcate. Chiar și drepturile celor care astăzi se bucură miop de acest august fierbinte. Cei care astăzi aleg să ignore datele obiective ale acestui abuz susțin un precedent periculos pentru întreaga societate românească. Voi continua ce am început — lupta împotriva lui Băsescu Traian și a sistemului său dictatorial”, mai spune Voiculescu, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*