Ultimele stiri

Voltaj, Anda Adam şi Puya cântă la Sânnicolau Mare, în acest sfârşit de săptămână

voltaj

Sărbătoare mare, în acest sfârşit de săptămână, într-un oraş din judeţul Timiş. De vineri, 4 septembrie, până duminică, 6 septembrie, Sânnicolau Mare sărbătorește Zilele Orașului.

Astfel, vineri seara, pe scena Teatrului de Vară din Sânnicolau vor urca Florin Ionaş, împreună cu Lele Crăciunescu, Claudia Ionaş, Ionuţ Langa, Laurenţiu Lazăr, Cristi Sălăşan, Elena Lucaci şi Diana Selagea.

Sâmbăta va fi o seară dedicată în mod special tinerilor, care vor cânta alături de Voltaj, Anda Adam, Puya, Vescan, Anastasia, Esther, DJ Wicked și DJ Amy. O noutate interesantă pentru publicul din vestul țării va fi ziua de duminică, când artiști precum Cvartetul Arpeggione, Marcel Pavel, Ianna Novac, Trio Zamfirescu și Adrian Nour vor susține recitale pop opera, intenția Primăriei fiind de a aduce muzica clasică, chiar și reinterpretată, mai aproape de publicul sânmiclăușean .

Cultura și rafinamentul nu au fost uitate de către Primăria Sânnicolau Mare, astfel că programul Zilelor Orașului cuprinde de asemenea un concert de pian Bela Bartok și o dezvelire a statuii marelui compozitor, în prezența vicepriministrului Ungariei și a altor invitați de seamă, membri ai delegațiilor străine invitate sau reprezentanți ai instituțiilor regionale.

Așa cum obișnuiește în fiecare an, Primăria Sânnicolau Mare, lansează și în 2015, o campanie de informare și conștientizare, alături de un calendar de activități, de această dată dedicat prevenției în sănătate. Sub deviza „Sânnicolau Mare, oraș sănătos”, administrația locală va promova sportul de masă pentru copii, adulți și seniori, va încuraja alimentația echilibrată și va lupta împotriva obiceiurilor nocive precum fumatul, consumul de alcool sau excesele alimentare, cu scopul de a contribui la prevenția unor boli care pot fi evitate. Pe lângă Clubul Sportiv Unirea Sânnicolau Mare, inițiativei Primăriei s-au alăturat deja mai multe grupuri de sportivi, o echipă de kangoo jumps formată din doamne și domnișoare din oraș urmând să susțină o demonstrație chiar pe scena Teatrului de Vară, în timpul Zilelor Orașului. Agenda evenimentului include de asemenea meciuri de fotbal, handbal sau concursuri de pescuit, precum și premierea sportivilor cu rezultate excepționale în ultimul an.

O altă noutate și onoare pentru orașul Sânnicolau este găzduirea, duminică, în cadrul Zilelor Orașului a Festivalului Condeierilor Plugari, o activitate unicat în Europa, un spectacol etno-folcloric care pune în valoare tezaurul viu al României. Din dragoste pentru folclorul autentic, timp de câteva ore, vor fi prezentate și premiate costume populare tradiționale, etnii participante și cea mai vârstnică persoană din oraș. Frumusețea jocului popular va fi adusă în atenția publicului de către Ansamblul de dansuri populare maghiare Kekibolya, Ansamblul de dansuri populare germane Buntes Strausschen, Ansamblul de dansuri populare bulgare Palukenka, Ansamblul de dansuri populare sârbeşti şi româneşti Sfântul Sava şi ansamblul Doina, toate din Sânnicolau mare.

Pe întreg parcursul celor trei zile de sărbătoare accesul publicului la activități și concerte este gratuit.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*