Ultimele stiri

Voluntarii care au realizat podul peste Bega din sticle de plastic au muncit degeaba. De ce nu a intrat Timișoara în Cartea Recordurilor

pod cartea recordurilor

Trei luni de muncă în zadar pentru realizarea podului din sticle de plastic peste Bega. Organizatorii proiectului „cu.podu”, cel mai mare pod din lume realizat din pet-uri, au primit răspunsul celor de la Cartea Recordurilor după o întârziere de aproape trei săptămâni. Din păcate, răspunsul este unul negativ, podul din pet-uri construit la Timișoara în vara acestui an nu a fost considerat un record.

Motivația răspunsului negativ a stat în “Materialul trimis nu arată modul în care au fost numărate pet-urile” și “Structura nu a fost ralizată dintr-o singură bucată, existând acea deschidere la mijloc”, spun reprezentanții Asociației EcoStuff România, inițiatorii proiectului „cu.podu”.

Totuși, Radu Rusu, președintele asociației, nu este de acord cu răspunsul primit, și asta pentru că documentația trimisă a fost completă, s-a arătat clar și modalitatea de numărare a sticlelor de plastic, iar la dispoziția reprezentanților de la Cartea Recordurilor au fost puse la dispoziție sute de fotografii din timpul construirii modulelor, inclusiv fotografii cu fiecare dintre cele 76 de gabioane în parte, cu fiecare strat de pet-uri separat, la rezoluție mare, tocmai pentru a putea fi verificate.

Referitor la a doua obiecție, EcoStuff Romania și-a dorit stabilirea unui nou record pentru “cel mai mare pod realizat din pet-uri”, existând posibilitatea de a fi creată o nouă categorie, un nou record, proiectul „cu.podu” fiind unul atipic. Crearea unei noi categorii a fost însă refuzată de Guinness World Records. „Pe parcursul celor trei luni de realizare a proiectului, reprezentanții GWR au schimbat de două ori secțiunea în care organizatorii ar fi trebuit să doboare recordul, prima fiind ’Largest plastic bottle sculpture’, iar a doua ’Largest plastic bottle structure’, cele două fiind considerate categorii diferite. Încadrarea proiectului „cu.podu” în cea de-a doua categorie a fost făcută în 4 iulie, cu doar trei săptămâni înainte ca podul să fie montat pe Bega. Înainte de a face această nouă încadrare reprezentanții GWR au primit planșele cu proiectul, planșe din care reiesea clar că podul are o deschidere la mijloc. Cu toate acestea a fost schimbată încadrarea”, spune Radu Rusu.

EcoStuff nu a plătit cei 6.000 de euro pentru a aduce un reprezentant GWR în Timișoara, poate de aici și lipsa de interes manifestată de GWR, consideră reprezentanții Asociației EcoStuff.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*