Ultimele stiri

Voluntarii sărbătoresc în 4 iulie Ziua Crucii Roșii Române! Timișorenii sunt așteptați cu „Porțile Deschise”

În 4 iulie 1876, lua ființă Societatea Națională de Cruce Roșie din România în incinta Spitalului Colțea din București. Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăseau importante personalități ale vremii precum: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino sau Dr. Carol Davila.

Prin voluntarii organizației, pe toată această perioadă, Crucea Roșie a devenit un simbol al speranței și alinării pentru cei aflați în nevoie. Astfel, pe data de 4 iulie sunt sărbătoriți în primul rând voluntarii Crucii Roșii Române,  acei oameni care prin devotamentul și dedicarea lor au împins munții pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință.

Astfel, mâine evenimentul va fi marcat prin activități speciale în toate marile orașe ale țării. Voluntarii Filialei Timiș îi vor aștepta cu brațele deschise pe toți doritorii la sediul organizației. Așadar, începând cu ora 11.00, la sediul de pe strada Eneas, nr 14/a, Filiala Timiș a Crucii Roșii va organiza Ziua Porților Deschise.

Cei care vor trece pragul filialei vor avea ocazia de a vedea sediul în care lucrează voluntarii din Timiș, vor putea afla mai multe despre activitățile pe care organizația le desfășoară, și, de asemenea, vor putea vorbi cu eroii care au ajutat atât de multe persoane aflate în suferință.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*