Ultimele stiri

Vrei să dispară toate gunoaiele aruncate ilegal în Timiș? Uite cum te poți implica

lets do it judetul timis

Asociația EcoStuff Romania, organizatorul acțiunii „Let’s do it! Timiș” din 25 Aprilie, începe etapa de identificare și raportare a zonelor din afara localităților unde se aruncă ilegal gunoaie.

Pentru început identificarea gunoaielor vizează Timișoara și comunele din apropiere – Șag, Giroc, Ghiroda, Dumbrăvița, Moșnița-Nouă, Sânmihaiu Român și Săcălaz, urmând ca în săptămânile viitoare să se extindă și la celelalte orașe și comune din județul Timiș.

Cei care sunt deranjați de mormanele de deșeuri aruncate peste tot și vor să ia atitudine sunt rugați să completeze formularul de pe pagina eventului Trash Patrol de pe Facebook și sunt așteptați sâmbătă, 7 martie, la ora 10.30 în Piața Operei din Timișoara.

“2 ore libere, un smarthphone cu acces la net și gps, încălțăminte potrivită, bicicletă sau mașina”, de atât au nevoie voluntarii. După un mic instructaj privind cartarea se vor împărți în echipe și vor porni la “trash-hunt”.

Pozele și înregistrările făcute de voluntari vor ajunge în cursul săptămânii viitoare la responsabilii de mediu din cadrul primăriilor pe raza administrativă a cărora au fost identificate mormanele de gunoi.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*