Ultimele stiri

Vrei să trăiești ca acum 200 de ani? Muzeul Satului Bănățean din Timișoara face angajări pentru un proiect inedit. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Muzeul Satului Banatean

Vrei să trăiești ca acum 200 de ani, în case tradiționale bănățene? Acum ai șansa să o faci. Muzeul Satului Bănățean din Timișoara în faza angajării personalului pentru proiectul „Muzeului Viu al Satului Bănățean, Csongrad – Timiș, Tradiție și Multiculturalitate”. Acest proiect presupune refacerea la muzeul de la Pădurea Verde a condițiilor de viață din satul bănățean din secolul al XIX-lea.

Reprezentanții muzeului anunță că, la începutul săptămânii viitoare, va fi anunțată data la care vor începe înscrierile pentru concurs. Cei care doresc să locuiască în aceste case tradiționale bănățene au un avantaj dacă au studii liceale cu diplomă sau universitare cu licență, precum și dacă știu să vorbească într-o limbă de circulație internațională și limba maghiară, germană sau sârbă.

De asemenea, candidatul ideal trebuie să aibă experiență în domeniul lucrului cu publicul larg, să mai fi cultivat o grădină cu zarzavat, să fi avut grijă de animalele din gospodărie și să știe să pregătească hrana.

Cei care vor fi angajați vor trebui să cunoască, printre altele, modul de organizare al gospodăriei țărănești tradiționale, dar și să aibă disponibilitatea de a locui permanent sau, după caz, periodic, într-una din cele patru gospodării construite în Muzeul Satului Bănățean, în cadrul proiectului Muzeului Viu.

Proiectul Muzeului Viu este implementat printr-un program transfrontalier Ungaria – România și este finanțat de Uniunea Europeană.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*