Ultimele stiri

Vrei să vinzi o mașină sau un apartament? Procedura se va schimba total de pe 9 mai

Plățile cash vor fi limitate! Tranzacțiile mari, doar prin intermediul băncilor.
Cei care nu procedează astfel vor plăti o amendă de 10% din suma care depăşeşte acest plafon. Se plafonează la 10.000 de lei şi plăţile pe care persoanele fizice le fac firmelor.

Atenţie – transferurile bancare nu sunt gratuite, iar comisioanele ajung până la 0,2% din suma transferată. În cazul unui apartament de 50.000 de euro, de exemplu, comisionul ajunge la 100 de euro.
Dacă vinzi o maşină de 7.000 de euro, într- un final vei primi cu 14 euro mai puţin. Măsura îi nemulţumeşte pe mulţi români, care se tem că vor pierde bani şi timp din această cauză. “Sunt banii mei şi fac ce vreau eu cu ei… Şi aşa iau notarii destul comision”, spune Mariana H., care şi-a scos apartamentul la vânzare.
Limitarea plăţilor în numerar, mai ales la tranzacţii cu terenuri, aminteşte de dictonul “drumul spre iad e pavat cu bune intenţii”, este de părere şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. “(…) se penalizează cumpărarea de teren cu numerar. Să-mi spună cum reuşim să aducem la bancă un biet bătrân cu 2.000 de metri pătraţi, să-i facem cont…”, atrăgea Isărescu atenţia, într-o declaraţie anterioară.
Limitări au fost puse şi tranzacţiilor între firme, care vor putea face plăţi sau vor putea încasa bani cash de la alte companii în limita a 5.000 de lei pe zi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*