Ultimele stiri

Vrei să vizitezi Ungaria? Atenție ce fotografiezi! Legea ce a stârnit nemulțumirea fotografilor profesioniști

Budapesta

Oricine doreşte să facă o fotografie în Ungaria trebuie să solicite mai întâi permisiunea persoanelor care ar putea să apară în cadru. Prevederea legislativă introdusă de sâmbătă a stârnit nemulţumirea fotografilor profesionişti, conform AFP.

Un simplu acord verbal sau un comportament de consimţire din partea persoanelor care ar putea apărea în cadru ar putea fi suficiente. Legea exclude însă necesitatea de a solicita acordul persoanelor publice, al vedetelor sau în condiţiile în care sunt fotografiate manifestaţii sau reuniuni publice.

Autorităţile de la Budapesta susţin că această prevedere legislativă este menită să urmeze practica în vigoare în instanţele de judecată, unde judecătorul protejează cu prioritate datele personale.

Organizaţiile fotografilor profesionişti au criticat această lege încă din etapa de propunere. „Sperăm să putem modifica această lege după alegeri (legislativele din 6 aprilie)”, a declarat Andras Bankuti, director al departamentului foto al MUOSZ, Asociaţia jurnaliştilor ungari.

 

 

Sursa: Capital

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*