Ultimele stiri

VREMEA în weekend: Prognoza meteo în ţară

vreme racoroasa

Sâmbătă, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime ce se vor situa între 17 grade în depresiuni şi 25 de grade în zonele de câmpie din vestul şi sudul ţării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate şi ploi, mai ales averse, însoţite de descărcări electrice în Muntenia şi Dobrogea, local în zona montană, Transilvania, Banat şi Oltenia şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

Izolat cantităţile de apă mai pot depăşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, ziua, în sud şi la munte. Temperaturile minime se vor încadra între 7 şi 17 grade.

Duminică, vremea va deveni în general frumoasă şi se va încălzi mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice, pe arii restrânse în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi izolat în Dobrogea şi în Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua la munte, dar izolat şi în regiunile vestice şi centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20…21 de grade în nordul ţării şi în depresiuni şi 28 de grade în sud-vest, iar cele minime se vor situa între 8 şi 18 grade, mai coborâte în depresiuni, spre 4…5 grade, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*