Ultimele stiri

VREMEA, instabilă, rece şi cu ploi. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

vreme instabila

Vremea va fi în general instabilă luni, iar cerul va avea înnorări temporar accentuate. Vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii extinse în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte, unde cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Luni, în restul teritoriului ploile se vor semnala local. Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în timpul nopţii, îndeosebi în sud, sud-est şi la munte. Temperatura aerului, în scădere uşoară în regiunile intracarpatice, va avea valori maxime cuprinse între 16 grade în Dealurile de Vest şi 28 de grade în sudul Munteniei şi minime între 8 şi 18 grade, mai scăzute în depresiuni spre 6 grade.

Marţi, vremea se va răci în toată ţara, dar mai accentuat în sudul şi în estul teritoriului, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub cele normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiuni şi 19 grade în Oltenia şi în Muntenia, iar minimele se vor încadra între 3 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade pe litoral. Vor fi înnorări şi ploi în cea mai mare parte a ţării, mai ales în timpul zilei, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate în sud-est şi la munte. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în zona montană, dar şi în regiunile sudice şi în cele estice, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*