Ultimele stiri

VREMEA marţi şi miercuri: Prognoza meteo în ţară

nori

Marţi, valorile termice se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice începutului de februarie în aproape toată ţara. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord-vest şi centru, unde pe arii restrânse, mai ales la munte, vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori, dar şi în extremitatea de sud-est unde izolat vor fi ploi şi lapoviţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi trecător în sudul ţării.

Noaptea cerul se va înnora în regiunile vestice, iar vântul se va intensifica în sudul Banatului, inclusiv zona montană a regiunii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 9 grade, iar cele minime vor fi de la -14…-12 grade în depresiunile intramontane până la 1…2 grade în sudul Banatului. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an. Aria de nebulozitate se va extinde treptat în toată ţara, iar precipitaţiile vor fi mai frecvente în jumătatea de vest. În zona montană, iar noaptea şi în Maramureş vor fi mai ales ninsori, iar în Crişana, Banat, Oltenia şi local în Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade, iar cele minime în general între -5 şi 5 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*