Ultimele stiri

VREMEA marţi şi miercuri. PROGNOZA METEO în ţară

meteo

Marţi, deşi vor marca o scădere în vest, în nord şi în centru, valorile termice diurne se vor situa în general peste mediile climatologice specifice datei, cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde vor continua să caracterizeze o vreme deosebit de caldă. Astfel, maximele se vor încadra între 4 şi 15 grade, mai ridicate în Muntenia.

În cursul zilei vor fi înnorări îndeosebi în nordul şi centrul ţării, unde local se vor semnala precipitaţii în general slabe sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar trecător şi pe arii mai restrânse şi sub formă de ninsoare.

În orele dimineţii, în Dobrogea se vor semnala ploi. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar valorile minime ale temperaturii aerului vor fi apropiate de cele normale în această perioadă din an şi se vor situa între -6 şi 3 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor, la rafală vitezele vor depăşi local 50 km/h, iar la munte, în special în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali va sufla tare, cu peste 70 km/h.

Miercuri, în cursul zilei vremea va fi în general frumoasă şi caldă, cu un cer variabil şi maxime termice cuprinse între 6 şi 13 grade. Noaptea, înnorările se vor extinde treptat dinspre sud-vestul ţării. Vor cădea precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie, local în Banat şi Oltenia şi izolat în Crişana, Muntenia şi Transilvania şi predominant ninsoare în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare la munte. Temperaturile minime se vor situa între -4 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*