Ultimele stiri

VREMEA marţi şi miercuri: Prognoza meteo în ţară

toamna

Marţi, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii noiembrie în aproape toată ţara, iar cerul va fi mai mult noros. În jumătatea de vest pe arii relativ extinse vor fi ploi moderate cantitativ – izolat în sud-vest şi la munte cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. În restul teritoriului local se vor semnala burniţe şi ploi slabe.

La altitudini mari, în Carpaţii Merdionali, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Câmpia de Vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 15 grade, mai scăzute în jumătatea de nord a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade. Se va semnala ceaţă, în special în regiunile extracarpatice, în primele ore ale zilei şi din nou noaptea.

Miercuri, în cea mai mare parte a ţării, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse, îndeosebi în est şi sud şi, cu precădere în Moldova şi Bărăgan, se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp. Îndeosebi în cursul nopţii în zona Carpaţilor Orientali şi în masivele înalte din Carpaţii Meridionali ploile se vor transforma în lapoviţă sau ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, mai ales noaptea, în Moldova, Dobrogea şi în sudul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 4  grade în nordul Moldovei până la 16 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între 1 şi 11 grade, scrie Mediafax.

1 Commentariu pe VREMEA marţi şi miercuri: Prognoza meteo în ţară

  1. Bonas Niculae // 18 noiembrie 2014 a 20:15 // Răspunde

    Pana si vestitul Topor mai da cu barda in cuie. Topor fiind „marele ghicitor in ale vremi, nu ale vremurilor”. Cei de-o varsta cu mine l-au cunoscut si apreciat si de care ne aducem aminte cu drag.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*