Ultimele stiri

VREMEA marţi şi miercuri: Prognoza meteo în ţară

meteo

Marţi, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată în mare parte din ţară, dar mai ales în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. În cursul zilei cerul va fi variabil, local cu nebulozitate joasă de tip stratiform sau ceaţă, îndeosebi în zonele joase din sud şi din est, unde izolat poate să cadă şi burniţă.

Seara şi noaptea cerul va deveni mai mult noros şi va ploua în Crişana, Maramureş, Banat, şi pe arii restrânse în Oltenia şi Transilvania.  În rest va mai fi ceaţă şi izolat burniţă, iar în nordul Carpaţilor Orientali se vor semnala şi lapoviţe sau ninsori. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă. Temperaturile minime se vor încadra între -3 şi 7 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -8 grade.

Miercuri, în vestul, centrul şi nordul ţării vremea se va răci, cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse va ploua. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare şi ploile se vor semnala pe spaţii restrânse. La munte, iar noaptea şi în extremitatea nordică a ţării şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade. Va fi ceaţă, local în sudul şi estul ţării şi izolat în rest, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*