Ultimele stiri

VREMEA miercuri şi joi: Prognoza meteo în ţară

primavara

Vremea se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor, mai puţin în cele estice şi sud-estice, unde valorile termice rămân apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Cerul va avea înnorări temporare. Ziua va ploua mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice, local în nord-vest, în centru şi pe arii mai restrânse în rest, în timp ce la munte se vor semnala precipitaţii mixte.

Pe parcursul nopţii vor fi mai ales ninsori în Maramureş, precipitaţii mixte, local, în Crişana şi Transilvania şi izolat predominant ploi în Banat şi nordul Moldovei. În zona de munte va ninge şi cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 10…15 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depăşi 80 km/h.

Vremea se va răci faţă de ziua precedentă şi va deveni rece pentru începutul lunii aprilie mai ales în nordul şi în centrul ţării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nordice şi centrale şi va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. Vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în Maramureş, mixte în Transilvania, Crişana şi mai ales ploi, pe arii restrânse, în restul teritoriului. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte unde la rafală se vor depăşi 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 15 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 6 grade, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*