Ultimele stiri

VREMEA se încălzeşte marţi şi miercuri. Prognoza meteo în ţară

soare toamna

Marţi, vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească în aproape toată ţara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ceaţă în orele dimineţii, izolat în zonele joase, iar noaptea, local în regiunile extracarpatice şi pe spaţii restrânse în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi Banat, precum şi pe crestele montane. Valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice specifice începutului de noiembrie, chiar uşor mai ridicate în regiunile vestice şi centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, uşor mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade în Dealurile de Vest.

Miercuri, vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la această dată calendaristică în aproape toată ţara. Excepţie vor face zonele joase din sudul şi din estul teritoriului, unde în prima parte a zilei şi noaptea se va semnala ceaţă sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată cu burniţă, condiţii în care valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Banat, Crişana, pe litoral şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 19 grade, uşor mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă, iar cele minime se vor încadra între -6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 12 grade în Dealurile de Vest, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*