Ultimele stiri

VREMEA se încălzeşte uşor. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

meteo

Marţi, valorile termice, în creştere faţă de ziua precedentă în toate zonele, vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată în vest şi centru şi apropiată de normal în restul ţării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade pe litoral şi 17…18 grade în regiunile vestice. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări noaptea în vestul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat, în Moldova şi la munte. Se va semnala ceaţă, izolat în primele ore ale dimineţii şi cu caracter local noaptea şi izolat se va produce brumă. Minimele termice vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -6 grade, dar şi uşor mai ridicate în Dealurile Banatului.

Miercuri, vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în majoritatea zonelor, dar în special în nord-vest şi în centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade. Cerul, variabil la începutul zilei în toată ţara, se va înnora treptat, dinspre sud-vest, începând cu orele după-amiezei. Spre seara şi la începutul nopţii va ploua în Banat şi în Oltenia, unde pe spaţii mici se pot cumula 15…20 l/mp, apoi local în Crişana, Transilvania şi Muntenia şi doar izolat în restul zonelor. Vântul va sufla moderat, cu intensificări la munte şi local şi temporar şi în restul teritoriului. În primele ore ale dimineţii în est şi sud-est va mai fi ceaţă, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*