Ultimele stiri

VREMEA se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării. PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri

canicula

Marţi, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime termice cuprinse între 25 de grade în Delta Dunării şi 34 de grade în Campia de Vest şi Lunca Dunării. După-amiaza, în vestul şi sud-vestul teritoriului disconfort termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală atingând pe arii restrânse pragul critic de 80.

În timpul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, local în zona de munte şi pe spaţii restranse în centru şi est. Din orele serii instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, unde se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Izolat se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi va cădea grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade.

Miercuri, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, ziua în jumătatea de vest a ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, iar seara şi noaptea mai ales în centrul, sudul şi estul teritoriului. Local, ploile vor avea caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi pe spaţii mici va cădea grindină. Maximele termice, în scădere uşoară în regiunile vestice şi nordice, se vor situa între 24 de grade pe litoral şi 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade. După-amiaza, în sudul teritoriului disconfort termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală atingând pe arii restrânse pragul critic de 80, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*