Ultimele stiri

VREMEA se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această dată. PROGNOZA METEO pentru weekend

meteo

Sâmbătă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această dată, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în regiunile intracarpatice. În cursul zilei, cerul va avea înnorări şi vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte local în nord-vest şi centru, iar în Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei şi cu totul izolat în rest va ploua. Noaptea, nebulozitatea va fi accentuată în jumătatea de sud a ţării, unde vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp.

La munte va mai ninge, cu precădere în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vântul va avea intensificări în zonele de munte şi în sud-estul teritoriului, iar în timpul zilei, temporar şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2…3 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei şi 13…14 grade în Lunca Dunării şi în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni dar şi mai ridicate în Dobrogea.

Duminică, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor scădea faţă de ziua precedentă cu precădere în sudul şi în estul ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei şi 10 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime, între -5 grade în depresiuni şi 4 grade pe litoral. Temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, predominant sub formă de ploaie în cele sudice şi mixte în restul teritoriului, iar la munte va mai ninge. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de polei. Îndeosebi în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, Muntenia, Moldova şi pe crestele montane, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*