Ultimele stiri

VREMEA va fi călduroasă în majoritatea zonelor: Prognoza meteo marţi şi miercuri

vremea

Marţi, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, cu maxime termice între 26 şi 34 de grade şi cu atingerea stării de caniculă izolat în Câmpia de Vest, unde temperatura va urca până la 35 de grade. Cerul va fi variabil la senin în prima parte a zilei, dar cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zona montană şi submontană şi în Transilvania, iar seara şi noaptea şi în regiunile estice şi sud-estice, unde local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

Pe spaţii mici se vor semnala cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile minime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, uşor mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali.

Miercuri, vremea va fi în continuare călduroasă local în jumătatea de vest a ţării, în timp ce în restul zonelor valorile termice, în scădere uşoară, vor deveni apropiate de cele obişnuite ale datei, astfel că temperaturile maxime vor fi de la 24…25 de grade în nordul Moldovei până la 34 de grade în Câmpia Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină, pe arii restrânse la munte, în Oltenia şi Muntenia şi doar cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cele estice, iar în partea de sud vor fi scurte rafale asociate instabilităţii atmosferice. Minimele termice se vor încadra între 8 şi 18 grade, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*