Ultimele stiri

VREMEA va fi caniculară luni. Prognoza meteo în ţară

canicula

Luni, VREMEA va fi călduroasă, local caniculară după-amiaza, în special, în sudul şi estul Moldovei, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în zonele de munte, unde local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă, pot depăşi izolat 15 l/mp.  Manifestări specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia, pe arii restrânse, mai ales în orele amiezii în vest şi centru, iar noaptea şi în Moldova şi numai cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 de grade în depresiuni şi 37 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra, în general, între 12 şi 24 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii restrânse în cele de deal şi de podiş.

Marți, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în sud-est, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza, local în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în rest. Seara şi noaptea, nebulozitatea se va accentua în regiunile vestice, unde pe arii extinse vor fi averse, ce pot avea şi caracter torenţial, însoţite de frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului posibil cu aspect de vijelie. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între 26 şi 35 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 14 şi 24 de grade, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*