Ultimele stiri

Weekend cu peste 500 de amenzi pentru șoferii indisciplinați

poliția

A plouat cu amenzi și weekendul acesta! Peste 500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor indisciplinaţi de către polițiștii rutieri, iar peste 30 de conducători auto au rămas și fără permise de conducere.

În perioada 30 mai – 01 iunie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, oamenii legii au întocmit 10 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice. Totodată, au fost aplicate 522 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 262 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 63 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 33 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*