Ultimele stiri

Weekend de foc pentru Vlad Neaga în prima etapa de CNI desfasurata la Arad [Foto]

Supermoto

Weekend-ul trecut (26 – 27 aprilie 2014), s-a desfășurat, la Arad, prima etapă din Campionatu National de Supermoto. Ca de obicei, Vlad Neaga, legitimat la CS Dumbravita, a impresionat pe circuit atât în calificări cât și în cursă, în ciuda unei accidentari destul de serioasa suferita vineri in antrenamentele libere. In urma unei cazaturi, Vlad si-a fracturat un deget si s-a accidentat la umarul drept, acuzand dureri pe tot parcursul desfasuararii competitiei. Cu toate acestea, s-a tinut tare, a pilotat magistral, reușind o clasare pe a doua treaptă a podiumului.

Sâmbătă, pe o vreme aproape perfectă, care amenința din când în când că urmează să reverse torenți nemiloși peste circuitul de la Arad, s-au consumat sesiunile de antrenamente libere și calificările pentru cursa care urma să se desfășoare a doua zi, duminică, 27 aprilie 2014. În ambele zile, atât în cea de calificări, dar mai ales în ziua cursei, spectacolul vitezei a fost total. Accelerări rapide, frânări la limită, abordări îndrăznețe ale virajelor, au fost manevrele la ordinea zilei acompaniate de corul motoarelor puternice, turate la maximum, care reușea, cu ajutorul îndemânării excepționale a motocicliștilor să încânte audiența nu foarte numeroasă, dar pasionată de dezlănțuirea cailor putere.

Ziua 1, antrenamente libere și calificări – sâmbătă 26 aprilie 2014

Prima zi a etapei a constat în antrenamente libere și două sesiuni de calificări, probe care nu au fost lipsite de aventură, adrenalină, momente neașteptate pentru Vlad. Cu toate aceste, viraj după viraj, accelerare după accelerare, depășire după depășire, Vlad a împins la maxim limitele mecanicii pe care a avut-o la dispoziție și a reușit să se claseze pe locul al doilea după două sesiuni de calificări. Deși a suferit o fractură la degetele mânii drepte și una de omoplat, aceste „mici inconveniente” nu l-au ținut pe Vlad departe de focul competiției.

Ziua 2, CURSELE – duminică, 27 aprilie 2014

A doua zi a „weekend-ului de foc”, ziua curselor. 24 de ture decisive pentru un loc pe podium. Aceasta a fost ziua în care viteza exploatată cu precizie de piloți a făcut spectacol pe pista de la Arad. La boxe, mecanicii de la CS Dumbrăvița, echipa lui Vlad, au optimizat setările motocicletei pentru o cursă solicitantă. Au fost alese cauciucurile, au fost făcute o serie de reglaje astfel încât, motocicleta să poată fi exploatată la maximul capacităților sale. Din păcate probleme lui Vlad din ziua anterioară au persistat. Durerile de la nivelul degetului fracturat și de la cel al omoplatului îl incomodau pe pilotul de doar 14 ani care urma să se dueleze cu piloți mult mai experimentați.

Vlad a pornit în prima cursă hotărât să facă performanță. Odată așezat în șaua motocicletei sale, nu a mai simțit durerea accidentărilor și a „alergat” pe pistă cu agilitate și viteză impresionantă. Din pacate, dupa aproximativ 5 ture dupa pornirea in mansa intai, a sesizat o defectiune grava la sistemul de franare, ramanand fara maneta de frana fata. Cu toate ca are doar 14 ani, a reusit sa faca rapid o analiza a situatiei, a continuat cursa si in aceste conditii, folosindu-se doar de frana de la roata din spate. In scurta pauza dintre manse, mecanicul sau Titi Mintioan a remediat defectiunea, Vlad reusind in cea de a doua mansa o viteza medie pe circuitul virajat de 92 km/h. Cel mai bun timp pe tur a fost de 47,8 secunde, ceea ce i-a adus o clasare pe poziția secunda la mică distanță de mult mai experimentatul Sorin Trăistaru, care a castigat ultimele trei ediții ale Campionatului Național de Supermoto.

Vlad este tot mai increzator in fortele sale si este hotarat sa obtina in acest an titlul de Campion National. Urmatoarea cursa de Campionat National si Est European se va desfasura in data de 1 iunie la Pleven in Bulgaria.

Etapa de la Arad a fost un bun prilej de pregătire în vederea etapei de Campionat Mondial de Supermoto care urmează să se desfășoare pe același circuit în weekend-ul 16-18 mai 2014.

Vlad Neaga multumeste reprezentantilor CS Dumbravita, sponsorilor Bogmiradi, Carmarione, SpeedHost, Mastertent si lui Iosif Ienei, pentru sprijinul acordat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*